nieuws-we-zijn-weer-genomineerd

We zijn weer genomineerd!

GELDROP –  IJssalon Kees, vanouds gevestigd in Geldrop, en sinds vorig jaar ook in hartje Eindhoven, is opnieuw genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar. De vakwedstrijden werden deze winter gehouden tijdens de HORECAVA in Amsterdam en het IJSVAK-event in Veghel. Onlangs werden de definitieve uitslagen bekend. Eigenaar Leon Kees en zijn rechterhand Marco di Roberto behaalden hoge scores met het bosbessen-ijs en de ijscreatie PURPLE RAIN en mogen in de maand maart gaan strijden om de titel ‘IJssalon van het Jaar 2018’.

Elk jaar staat één smaak centraal in de landelijke vakwedstrijden die worden georganiseerd door de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders VAIJ. De opdrachten van deze editie waren het bereiden van bosbessen sorbet-ijs in de strijd om De Gouden IJsspatel en het bedenken en maken van een ijscreatie met deze smaak met als inzet de titel  Gouden IJscreatie. Met de bosbessen-sorbet werd een zevende plaats behaald in een deelnemersveld van bijna 60 ijssalons. Voor het ijs werd een geheel nieuwe receptuur ontwikkeld met een hoog gehalte aan vers fruit. Leon Kees kwalificeerde zich in december voor de finale en mocht daarom in januari tijdens de HORECAVA in Amsterdam het ijs onder de ogen van publiek en een deskundige jury opnieuw bereiden. Met succes, een zevende plaats was het resultaat.

Bedrijfsleider Marco di Roberto -al sinds 2011 de trouwe rechterhand van Leon Kees- wist tijdens het IJSVAK-event in Veghel op 6 februari j.l. een prachtig resultaat neer te zetten. Nadat hij bij zijn debuut vorig jaar als zevende eindigde wist hij nu beslag te leggen op de vierde plaats. Deze prestatie leverde hij met de creatie PURPLE RAIN: Drie verschillende bereidingen van ijs, bosbessen-sorbet, een hazelnootparfait en witte chocolade-ijs met granola, werden gecombineerd met zachte witte chocolade, een huisgemaakte mangosaus, granola en verschillende rode vruchten. Een plaatje volgens de jury, en niet minder belangrijk, een heerlijke smaakcombinatie. Omdat beide ijsbereiders in de top van hun klassement eindigden hoort IJssalon Kees opnieuw tot de ijssalons die zijn genomineerd voor de titel ‘IJssalon van het Jaar 2018’. Team Kees kan zich gaan opmaken voor een spannende maand maart!

Op 1 maart is het nieuwe ijsseizoen gestart in de ijssalon in Geldrop. In de periode tot 24 maart mag deze vestiging  rekenen op onaangekondigd bezoek van deskundigen op het gebied van o.a. hygiëne en service die het bedrijf zullen beoordelen. Op zaterdag 24 maart, de internationale dag van het ambachtelijke ijs, wordt vervolgens bekend gemaakt welke van de genomineerde ijssalons de titel heeft verdiend. Deze dag zal worden omlijst met een feestelijk programma.

En natuurlijk feest de vestiging in Eindhoven mee! 52 Weken per jaar kunnen bezoekers van Downtown Gourmet Market aan de Smalle Haven genieten van het heerlijke ijs van Kees. Natuurlijk wordt het prijswinnende bosbessen-ijs ook in Eindhoven regelmatig aangeboden. Van de creatie PURPLE RAIN is geheel in streetfood-stijl een Tapas de Helado gemaakt.