In 1950 koopt ‘opa’ Adriaan Kees een ijsmachine en begint met het maken en verkopen van ijs in zijn bakkerswinkel tegenover de kerk van Zesgehuchten (tegenwoordig een wijk in Geldrop). Aan het raampje onder de bomen op de hoek van van de Rielsedijk genoten velen aan de hand van hun vader of moeder van hun eerste ijsje ooit. De zonen van Bakker Kees gaan al gauw met bakfietsen op weg om ijs aan huis te verkopen in de straten van Geldrop.

In 1970 neemt zoon Jan het bedrijf over en opent samen met zijn vrouw Annemie een echte ijssalon aan het Bogardeind in Geldrop, daar waar de ijssalon nu nog is gevestigd. In de ijssalon worden dan ‘maar liefst’ acht smaken ijs per dag gemaakt! In de voorliggende jaren is het aantal karretjes aardig toegenomen en is ijs van Kees ook een vertrouwd gezicht geworden op kermissen en evenementen in de regio.

Al na vijf jaar is de ijssalon te klein en wordt deze flink uitgebreid; in 1976 wordt de verkoop op locatie afgestoten. In de jaren die volgen wordt de invloed van Italië op het ijs van Kees steeds groter. De zoektocht naar steeds betere grondstoffen brengt de familie in de winter steeds vaker naar de bakermat van de meeste Italiaanse ijsbereiders in het noorden van Italië. Ondanks de Italiaanse grondstoffen blijft de identiteit van het ijs van Kees altijd overeind: Een mooi, stevig ijsje met een koude bite en een gladde structuur. In 1989 wordt de ijssalon opnieuw flink uitgebreid: Het aantal zitplaatsen verdubbelt en het assortiment bestaat dan al uit minimaal 12 smaken ijs per dag.

Aan het einde van de vorige eeuw dient de derde generatie zich aan. Zoals het hoort wil de nieuwe generatie zijn stempel op het bedrijf drukken. Aan het aloude credo ‘ijs van kees, altijd vers!’ wordt nog strikter invulling gegeven. Ook gaan Leon en zijn vrouw Heddeke deelnemen aan de landelijke ijswedstrijden. Met succes: In 2005 wordt de ijssalon gekroond tot beste van het land.

In 2011 wordt IJssalon Kees opnieuw geheel verbouwd. Het prachtige, moderne interieur wordt bekroond met een design-award tijdens de Dutch Design Week. In de vitrines is plaats voor minimaal 16 smaken vers ijs per dag en vanaf de counter kan de gast meekijken naar de bereiding van het ijs in de traditionele Italiaanse ijsmachines. IJssalon Kees presenteert zich nu ook in uitstraling als een topbedrijf in de Nederlandse ijsbranche. Helaas kan Heddeke dan al niet veel meer actief bijdragen aan het bedrijf, waarop ze in 15 jaar tijd zo nadrukkelijk haar stempel heeft gedrukt; in 2013 moet ze zich gewonnen geven aan de ongeneeslijke ziekte die haar vanaf 2009 parten speelde.

Leon en zijn team pakken echter direct de draad op, zoals Heddeke het zeker graag gezien zou hebben. In 2014 verschijnt het eerste glossy magazine ‘KEES’, waarin ook de menukaart is verwerkt. Meer dan ooit staat ‘Genieten!’ centraal en van daaruit groeit ook de ambitie om nog meer mensen even dat onbezorgde moment te geven met een heerlijk vers ijsje.

Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling in het voorjaar van 2017. IJssalon Kees opent een tweede vestiging in het centrum van Eindhoven. Het bedrijf is één van de eerste partners in het nieuwe foodconcept Downtown Gourmet Market aan de Smalle Haven in het centrum van de lichtstad. Voor het eerst in de historie van de ijssalon wordt er het hele jaar door ijs aangeboden in een concept dat qua assortiment een afgeleide is van de traditionele ijssalon in Geldrop. En natuurlijk volgens de aloude filosofie ‘altijd vers’! Zoals het vroeger was aan het raampje van de bakkerswinkel op Zesgehuchten kun je in de Eindhovense vestiging letterlijk in de ijsmachines kijken en zien hoe het ijs gemaakt wordt en direct verkocht: Genieten!

2003: Winnaar Bronzen IJsspatel (cocos-ijs)
2005: Winnaar Gouden IJsspatel (amarenen-ijs)
2005: Winnaar Gouden IJscreatie (Pasta Gelato)
2005: IJssalon van het Jaar
2005: Meest Markante Horeca-ondernemer van Brabant (Koninklijke Horeca Nederland)
2006: Winnaar Gouden IJscreatie (Tapas de Helados)
2007: Winnaar Gouden IJscreatie (Carpaccio Arancione)
2011: Winnaar Design in Detail Award DDW (Ontwerp: Do’s Interiors, Realisatie: Cokoen Interieurprojecten)
2011: Beste ijssalon regio Eindhoven (Dichtbij.nl)
2014: Ondernemersprijs Geldrop (Federatie Ondernemers Geldrop)
2014-2015-2016 Jurylid Gouden IJsspatel
2016: 2e plaats Favoriete ijssalon van Brabant (Radio 8FM)
2017: 7e plaats Gouden IJsspatel (hazelnoot-ijs)
2017: 7e plaats Gouden IJscreatie (LUCE)
2017: Nominatie IJssalon van het Jaar
2017: 4e plaats IJssalon van het Jaar
2017: Winnaar entree Award met Downtown Gourmet Market Eindhoven
2018: 7e plaats Gouden IJsspatel (bosbessen-sorbet)
2018: 4e plaats Gouden IJscreatie (Purple Rain)
2018: Nominatie IJssalon van het Jaar

IJssalon Kees Geldrop

Een ijssalon in de ruimste zin van het woord! Geniet heerlijk van vers schepijs op een hoorn of in een bakje; indien gewenst wordt alles netjes ingepakt om mee naar huis te nemen. Of neem plaats aan één van de tafels en maak een keuze uit de meer dan 30 verschillende ijscreaties in de menu-glossy, drink een heerlijke espresso, cappuccino of verse muntthee!
• Geopend vanaf eerste week maart tot eerste week oktober
• 70 zitplaatsen
• Minimaal 16 smaken dagvers ijs
• Volledig à la carte assortiment
• Koffie- en theespecialiteiten
• Luikse wafels
• IJstaarten
• IJskadobonnen
• Gratis parkeren
• Oplaadpunt E-bike

IJssalon Kees Downtown Ehv. 

Het bijzondere kleine zusje van onze ijssalon in Geldrop! Gevestigd op het lekkerste plekje van de Eindhovense binnenstad, de Downtown Gourmet Market. Hier kun je het hele jaar door genieten van dagvers ijs en bekijken hoe ijs gemaakt wordt in onze speciale ijsmachines. Vanuit deze machines wordt het ijs in de winterperiode direct op je hoorntje of in je bakje geschept of verwerkt in een heerlijk klein ijsdessert ‘Tapas de Helados’. Van deze ijstapas worden dagelijks acht varianten aangeboden in een wisselend assortiment, dat afhankelijk is van de ijssmaken van de dag, het seizoen en ook gewoon van wat we zelf lekker vinden om vandaag met jou te delen! In de zomer vullen we de grote vitrine meerdere malen per dag aan met ijs dat vers gemaakt is in ambachtelijke ijskeuken in Geldrop: Altijd vers, elke dag!
• 52 weken per jaar open
• 500 zitplaatsen in en om de Gourmet Market
• Live ijsbereiding
• Van carnavalszaterdag tot en met Glow minimaal 12 smaken dagvers ijs in de vitrine aan de Smalle Haven
• In de winterperiode 4 smaken ijs verser dan vers
• Kleine ijsdesserts (Tapas de Helados)
• Luikse wafels
• IJskadobonnen
• Afhaalpunt ijstaarten (bestellen via webshop)

Webshop IJssalon Kees 

In onze webshop kun je 24/7 terecht voor het bestellen van de heerlijkste ijstaarten en onze ijskadobonnen!
• IJstaarten: Maak in het ijsseizoen een keuze uit ons wisselende assortiment ijstaarten en haal die op het moment dat jou uitkomt af in onze vestiging in Geldrop of Eindhoven (min. 2 dagen van tevoren bestellen).
• IJskadobonnen: Te besteden in onze beide vestigingen! De bonnen zijn er al vanaf € 5,- en mogen evt. ook in meerdere bezoeken worden besteed. Indien gewenst sturen we deze naar je op (Administratie- en verzendkosten € 1,- per bestelling).
In de kerstperiode bestel je in de webshop (jaarlijks vanaf 5 december) de allerlekkerste ijstaarten of bekers ijs, waarmee je zelf een heerlijk dessert kunt maken. Je bestelling staat op 24 december diepgevroren voor je klaar in onze vestiging in Geldrop!