De geschiedenis van IJssalon Kees gaat terug tot 1950, wanneer Adriaan Kees een ijsmachine koopt en begint met het maken en verkopen van ijs in zijn bakkerswinkel tegenover de kerk van Zesgehuchten (tegenwoordig een wijk in Geldrop). De zonen van ‘Bakker Kees’ trekken met bakfietsen door de straten van Geldrop en omgeving om ijs aan huis te verkopen.
In 1970 neemt zoon Jan het bedrijf over en opent hij een echte ijssalon aan het Bogardeind in Geldrop, waar de ijssalon nog steeds gevestigd is. In de jaren ’80 wordt de invloed van Italië op het ijs van Kees steeds groter. De zoektocht naar steeds betere grondstoffen brengt de familie in de winter steeds vaker naar de bakermat van het ijs. Ondanks de Italiaanse ingrediënten behoudt het ijs van Kees altijd zijn eigen identiteit: een mooi, stevig ijsje met een frisse bite en een gladde structuur.
Aan het einde van de vorige eeuw dient de derde generatie zich aan. Leon Kees neemt in 2000, samen met zijn vrouw Heddeke, het bedrijf over. In 2005 wordt de ijssalon bij vakwedstrijden bekroond tot de beste ijssalon van Nederland. In 2011 krijgt IJssalon Kees Geldrop zijn huidige omvang. Het moderne interieur wordt bekroond met een design-award tijdens de Dutch Design Week. Vanaf de counter kunnen gasten nu meekijken naar de bereiding van het ijs in de traditionele Italiaanse ijsmachines.
In het voorjaar van 2017 opent Kees een tweede vestiging in het centrum van Eindhoven. Het bedrijf is een van de eerste partners in het nieuwe foodconcept Downtown Gourmet Market aan de Smalle Haven. In deze vestiging kan het hele jaar door genoten worden van het ijs van Kees! Ook bij vakwedstrijden laat IJssalon Kees in 2017 en 2018 opnieuw van zich horen: Kees wordt genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar en behoort daarmee tot de beste vijf ijssalons van Nederland.
In 2022 wordt het stokje overgedragen aan de volgende generatie. Marco di Roberto en Kasper Hertogs, die beiden al geruime tijd in het bedrijf werkzaam zijn, zetten de tradities van de familie Kees vol energie voort. Al snel laten zij en het team van IJssalon Kees zien dat ze over de juiste kwaliteiten beschikken om een prachtig vervolg te geven aan meer dan 70 jaar geschiedenis: ze scoren hoog bij de Gouden IJscreatie en opnieuw behoort de ijssalon tot de top vijf van Nederland! In het voorjaar van 2023 openen zij een nieuwe take-away vestiging in Brandevoort (Helmond), waardoor nog meer mensen kunnen genieten van een heerlijk vers ijsje.
IJssalon Kees: Vers schepijs sinds 1950!
2003: Winnaar Bronzen IJsspatel (cocos-ijs)
2005: Winnaar Gouden IJsspatel (amarenen-ijs)
2005: Winnaar Gouden IJscreatie (Pasta Gelato)
2005: IJssalon van het Jaar
2006: Winnaar Gouden IJscreatie (Tapas de Helados)
2007: Winnaar Gouden IJscreatie (Carpaccio Arancione)
2011: Winnaar Design in Detail Award DDW
2017: 7e plaats Gouden IJsspatel (hazelnoot-ijs)
2017: 7e plaats Gouden IJscreatie (LUCE)
2017: Nominatie IJssalon van het Jaar
2018: 7e plaats Gouden IJsspatel (bosbessen-sorbet)
2018: 4e plaats Gouden IJscreatie (Purple Rain)
2018: Nominatie IJssalon van het Jaar
2023: 3e plaats Gouden IJscreatie (Bergamo to Palermo)
2023: Nominatie IJssalon van het Jaar